top of page
Search

Turkulainen meni ravintolaan (TS ei julkaissut)

  • Veli-Matti Sandberg
  • Apr 18, 2022
  • 2 min read

Updated: Feb 26, 2023

Pyöreän pizzan sijaan hän halusi jotain erikoista ja näki kuvan neliönmuotoisesta pizzasta.

Kokki kertoi annoksen olevan sattumalta tarjouksessa. Erikoishintaan ja vain teille, 5 euroa.

”Tilaan sellaisen välittömästi, ihan sama millä täytteillä.” Turkulainen innostui ja jatkoi itsekseen; "odottakaas kunhan pääsen kertomaan tästä kotona."

Pöytään istuttuaan hänellä oli hyvin aikaa selailla listalta muita annoksia, mutta mikään ei ollut niin erikoinen ja viehättävä kuin tilaamansa. Tämän täytyy olla hyvä.

Aikaa kului ja turkulainen tunsi olonsa hiukan epävarmaksi.

”Onkohan kaikki hyvin?”

Pian kokki saapui pöydän äärelle kertomaan terveisiä keittiöstä.

Pohjan tekemiseen menee enemmän jauhoa ja se vaatii oikeanlaista pyörittämis- tekniikkaa onnistuakseen. Kaikki ei mennyt niin kuin hän aluksi oli suunnitellut. On käynyt väärinkäsitys ja hinta näin erikoisesta annoksesta ei voikaan olla 5e, vaan 13,50e.

Turkulainen oli hämillään hinnan noususta, mutta koska halusi kertoa kavereilleen syöneensä näin erikoisen aterian, hän hyväksyi hinnan korotuksen.

”Miten neliönmuotoinen pizza vaatii oikeanlaisen pyöritystekniikan?” hän pohti hetken, mutta siirsi epäilynsä sivuun, sillä ruoka oli ihan varmasti kohta tulossa.



Silti, annoksella vain kesti ja kesti. Valmista ei tahtonut tulla millään ja häntä alkoi harmittaa. Kokki kävi välillä lohduttamassa asiakasta.

"Tästä tulee hienoin pizza ikinä, sillä vain nyt kestää aikansa, kun pohja ei vastannut täytteitä."

Kokki oli jo lähtemässä pois, kunnes kääntyy vielä takaisin; ”pieni huomautus, hinta saattaa vielä nousta, sillä käytämme vain parhaita ainesosia. Tämän hetken hinta-arvio on n.16-19,50e välillä.”

Turkulainen ei sanonut enää mitään, vaan odotti kärsivällisesti lautasliinoja pyöritellen.

Taas kokki saapui ties kuinka monetta kertaa.

"Kohta se tulee, nyt on vain epäedullinen aika valmistaa, kun lounas on tässä samaan aikaan.”

”Lounasaikahan on joka päivä”, turkulainen pohti, mutta piti mölyt mahassaan, jonka oli vallannut jo kauhea nälkä.

Aikaa oli kulunut jo liiaksi, mutta peruuttaa ei enää voinut.

"Pitävätkö minua pilkkanaan? En kylläkään uskalla lähteä, sillä pizza saattaakin olla todella hyvä ja herkullinen."

Vastapäisessä ravintolassa tarjottiin perusruokaa ja siellä asiakkaat olivat ehtineet vaihtua jo moneen kertaan.

”Vaihtuuko siellä jo aamutyöläiset iltavuorolaisiin?” hän hymähti. "Pitikö valita juuri tämä annos? Tuliko tilattua liian hienoa yksinkertaiseen nälän tunteeseen."

Lopulta kokki vaappui paikalle käsissään pelkkä kuitti. "Uunin säätöjen kanssa on vähän ongelmia, mutta annos tulee aivan piakkoin. Hinta tosin on noussut, koska valmistuksen aikana mausteiden ja täytteiden hinnat ovat kohonneet. Tällä hetkellä neliöpizzan hinta on lähemmäs 21,60e. Mutta voin taata, sen on paras ja tarpeellinen."

Arvoisa lukija, miten tarina jatkuu?

-Nouseeko pizzan hinta yli 25e? Kenties lähemmäs 30 euroon?

-Missä vaiheessa sinä olisit kävellyt ravintolasta ulos?


-Veli-Matti Sandberg, rakennuttajainsinööri (kok)


 
 
 

Comentarios


bottom of page